Karlstad förlorade SM-finalen i inlines

Stockholm blev för tuffa för Karlstad som förlorade SM-guldet i inlines i Sundsvall.

Karlstad HK tog ledningen genom Martin Wallin assisterad av Gustaf Thorell i första perioden. Men Stockholm Inline kvitterade till 1-1.

I andra tog Stockholm snabbt ledningen och ledningen drygades ut till 4-1 i andra perioden.

– I andra bjuder vi lite för mycket på kontringar, säger Martin Wallin i Karlstad HK efter andra perioden.

I tredje perioden behövde Karlstad få in energi i laget men det gick trögt även om laget hade några skott på mål. Karlstadsspelaren Robin Wall fick sen en och en halv minuts utvisning. Karlstad fick dock en chans till avslut genom spelvändning av Gustaf Thorell men pucken gick över buren.

David Rachidi i Stockholm utvisades för hakning när det var 17 sekunder kvar av tredje perioden och Karlstad fick en bra chans till reducering. Men det var Stockholm som vann tekningen och Karlstad lyckas inte skapa någon farlig chans.

Fjärde perioden började med powerplay för Karlstad, något som Robin Wall utnyttjar och sätter 2-4 efter pass av Henrik Björklund. Ett viktigt mål som gav Karlstad ny energi. Karlstad tog timeout mot slutet av fjärde men efter att Karlstad tog ut målvakten kunde Stockholm sätta 5-2 genom Jonas Sjögrén. Det var spiken i kistan för Karlstad fortsatte spela med målvakten i utbytarbåset och Stockholm vann med 6-2.

– Stockholm har varit det bästa laget rakt igenom, så de är värdiga vinnare tycker jag, säger Henrik Björklund i Karlstad.