Karlstads IT-chef avgår

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads kommuns IT-chef Inge Hansson har valt att avsluta sin anställning omgående. Orsaken är den senaste tidens uppmärksamhet kring resor och bristande rutiner kring redovisning och attestering.

Det skriver Karlstads kommun i ett pressmeddelande.

– Utifrån den turbulens som varit kring mig som person det senaste året väljer jag att avsluta min anställning med omedelbar verkan, säger Inge Hansson i pressmeddelandet.

Revisionen har genomfört en granskning av IT-enheten där de framfört kritik mot bristande rutiner kring resor och attestering. Samtidigt har det genomförts en intern organisationsöversyn på uppdrag av kommunstyrelsen, där det framkommit synpunkter på ledarskapet.

– Vi har fört en diskussion kring den senaste tidens händelser och IT-chefen har själv valt att lämna sin anställning, säger Peter Bäckstrand, personaldirektör.

Enligt Nya Wermlands-Tidningen avgick Inge Hansson efter att nya brister framkommit. De ska ha uppkommit i samband med en resa till Gotland och Almedalen. IT-chefen ska då ha haft familjen med sig men bland annat låtit kommunen betala boendekostnader även för dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.