Foto: TT

KD i Kristinehamn vill lämna DÖ

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraterna i Kristinehamn uppmanar nu partiet att lämna decemberöverenskommelsen (DÖ).

”Vår övertygelse är att en djupare krismedvetenhet skulle ha kunnat leda till en alternativ politisk lösning. Var det möjligen så att lojaliteten med egna grupptillhörigheter var starkare än lojaliteten mot väljarna och deras förväntan på ledarskap.”, skriver Kristdemokraterna Kristinehamn i ett pressmeddelande.

Tidigare i september kom för första gången kritik mot decemberöverenskommelsen från en den kristdemokratiska riksdagsgruppen då Larry Söder (KD), på sin blogg skrev ”Decemberöverenskommelsen är en synnerligen dålig idé att hålla fast vid”.

I helgen håller Kristdemokraterna riksting i Västerås.

Överenskommelsen:

  • Den statsministerkandidat som samlar stöd från den partikonstellation som är större än alla andra tänkbara regeringskonstellationer ska släppas fram.
  • En minoritetsregering ska kunna få igenom sin budget.
  • Utbrytningar ur budgeten ska inte vara möjliga.
  • Överenskommelsen pekar ut tre politiska områden för samarbete och samtal.

Denna överenskommelse tillämpas för första gången i samband med att regeringen i april 2015 lägger fram vårpropositionen. Överenskommelsen gäller till och med valdagen 2022.

Källa: Socialdemokraterna.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.