Kyrka skänker husvagnar

Uppdaterad
Publicerad

Fem husvagnar kommer inom kort att ställas upp på campingplatsen för tältande EU-migranter i Karlstad.

Bakom initiativet står det ekumeniska kyrkliga nätverket för socialt arbete i Karlstadkyrkorna som nu efterlyser inredning till  vagnarna.

– Kostnaden för husvagnarna betalas av Pingstkyrkan med pengar från en lördagsförsäljning hos Gengåvan. Men mer gåvor behövs för att få verksamheten, projektet Vintervärme, att gå runt. Alla gåvor är varmt välkomnna, säger Dan Kihlström, pastor i Pingstkyrkan och en del av lednings-gruppen för Vintervärme, i ett pressmeddelande.

Det kyrkliga nätverket är också på plats en kväll i veckan vid campingen och serverar varm mat. På sikt vill man också kunna erbjuda enklare sjukvård.

–För flera av eu-migranterna har också Karlstads kyrkliga Stadsmission blivit en viktig resurs. Där serveras frukost måndag-fredag och lunch några dagar i veckan. Vi är många som samverkar för att dessa människor i extrem utsatthet ska få en så dräglig tillvaro i vinter som möjligt, säger Lasse Söderberg, diakon i Svenska kyrkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.