Arkivbild Foto: TT Nyhetsbyrån/Jessica Gow

Läkare skrev ut 2 250 narkotiska tabletter

Uppdaterad
Publicerad

En läkare på en vårdcentral i Värmland kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) efter att ha skrivit ut 2 250 narkotikaklassade tabletter till en patient med missbruksproblem.

Det var i september 2013 som läkaren på en vårdcentral i en kommun i norra Värmland ska ha skrivit ut 2 250 narkotikaklassade tabletter till en patient med missbruksproblem.  Det ska dock inte finnas några anteckningar om förskrivningarna i patientens journal.

Läkaren själv ska ha sagt att han skrev ut läkemedlen för att lindra patientens smärta och ska inte ha haft något intresse för att skapa fler missbrukare.

IVO anser inte att läkarens rätt att skriva ut recept ska dras in men är kritisk till att det inte fanns några anteckningar om förskrivningarna i patientens journal. IVO kommer följa upp läkarens fortsatta arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.