Man kidnappades och hölls instängd

Uppdaterad
Publicerad

En 41-årig man i Torsby har polisanmält att han bliev kidnappad natten till fredag. Han krävdes på pengar och kunde han inte betala skulle han tvingas råna en guldsmed.

Enligt polisanmälan blev mannen kontaktad av en bekant till honom som ville träffas. När han sen träffade den andre var ytterligare två personer med. Målsägande blev under knivhot intvingad i en bil och bortförd till en lägenhet.

Tvingas till rån

Kidnapparna ska enligt anmälan hållt kvar mannen i lägenheten och krävt honom på 13 000 kronor i kontanter samt försökt tvinga honom att hämta ut ett paket för 18 000 kronor, som var beställt i målsägandes namn. Om 41-åringen inte kunde fixa fram pengarna skulle kidnapparna tvinga honom utföra ett rån mot en guldsmed.

En anhållen

Den 41-årige mannen lyckades ta sig ut ur lägenheten och kontakta polisen. Brottsrubriceringen är olaga frihetsberövande, utpressning och misshandel. En 23-årig man greps och sitter nu anhållen misstänkt för brottet. Ytterligare personer kommer enligt polisen att förhöras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.