Under helgen fick kustbevakningen totalt in 21 rapporter i samband med Putte i Parken i Karlstad.

Många körde för fort på sjön

Uppdaterad
Publicerad

Kontroller av trafiken på sjön i samband med festivalen Putte i Parken i Karlstad i helgen resulterade i ett 20-tal rapporter om fartöverträdelse och sjöfylleri.

I samband med festivalen Putte i Parken i Karlstad bedrev kustbevakningen sjötrafikövervakning i området kring festivalen. Det  resulterade i 21 rapporter om fartöverträdelser och sjöfylleri.

Kustbevakningen tror att det fina vädret i samband med festivalen i centrala Karlstad lockade ut många på sjön. De bedrev sjötrafikövervakning i området tillsammans med polisen. Bland annat hade man ett större fartyg och ett flertal mindre båtar och vattenskotrar till sin hjälp. Totalt fick kustbevakningen in 21 överträdelser under festivalhelgen. Arton av dessa bedstod av fartöverträdelser medan två handlade om sjöfylleri. Samtidigt lämnades ett tredje fall av sjöfylleri över till polisen för utredning.

Sammanlagt utförde kustbevakningen ett 60-tal prov för att mäta alkoholhalten hos förarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.