Mejeriet officiellt invigt

Publicerad

Idag invigdes Wermlands Mejeri i Nysäter officiellt. Det har varit stor efterfrågan på den värmländska mjölken sedan den började säljas i butikerna i slutet av oktober.

Mejeriet klarar just nu inte av att leverera mer än lite drygt hälften av den mängd som butikerna efterfrågar. Planen var att producera 8 000 liter mjölk till en början, företaget är redan uppe i 14 000 och hoppas att öka till 18 000 liter efter nyår.

– Det var inte i min vildaste fantasi att det skulle gå så här jättebra, det har gått mycket över förväntan, säger en nöjd vd Yngve Gustafsson.

Nu har landshövdingen avtäckt den stora mjölkkartongen utanför mejeriet och produktionen inne i byggnaden rullar på. Men för att kunna möta efterfrågan så ska organisationen få sätta sig och personalen få lära sig.

– Naturligtvis finns det vissa inkörningsproblem, både med maskiner och administration, så det finns att jobba på. Vi klarar den här mängden, 14 000 liter i dag, men efter nyår, 18 000 liter, det är den mängd vi har kapacitet för på ett skift, säger Yngve Gustafsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.