Foto: SVT

Mobilförbud på Sannerudsskolan

Uppdaterad
Publicerad

När eleverna på Sannerudsskolan i Kil börjar en ny lektion samlas alla telefoner in i en låda.

Där får de ligga tills lektionen är slut, om de inte behövs i undervisningen. Torbjörn Magnusson är rektor på Sannerudsskolan, och han hoppas att de bortplockade mobilerna leder till mer arbetsro i klassrummen.

– Dels har det stört väldigt mycket på lektioner med mobiler, av olika anledningar. De kanske har filmat, de kanske får sms, och de får meddelanden på Snapchat... och allt det här stör ju koncentrationen för eleverna.

Rörliga bilder stör

En anledning är att eleverna har börjat filma mer med appen Periscope. Med appen kan man filma och dela det man är med om i direktsändning.

Men filmningen har också stört ordningen under lektionstid.

– Det har varit en del incidenter med filmning under lektioner, så då valde vi att prova det här sättet under en tid, så får vi se. Många elever säger att det har blivit lugnare, de är mer koncentrerade på lektionerna och får inte meddelanden från Snapchat som de måste titta på. De lär sig mer, säger rektor Torbjörn Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.