Foto: Bengt Andersson

Åtalas för mord och grov mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom åtalet mot den 25-årige Arvikabo som misstänks för branden i juli då en 25-årig kvinna dog.

I början av juli omkom en 25-årig kvinna i samband med en brand i ett tvåvåningshus i Arvika. Hon var vid liv när hon fördes till sjukhus, men avled senare av sina skador.

Mannen nekar till brott. Han beskriver den döda kvinnan som sin flickvän. Han medger att han varit på platsen men att han inte avsiktligt har skadat henne.

Misstänkt mordbrand i Arvika

Kvinna åtalas för medhjälp

En 29-årig kvinna åtalas för medhjälp till grov mordbrand. Hon har varit med honom, när han tankat en flaska bensin och även kört honom till och från brottsplatsen med sin bil.

Det var den 6 juli, som huset på Fältgatan i centrala Arvika började brinna. Branden fick ett snabbt förlopp. Kvinnan larmade själv brandkår och var vid liv här hon räddades ur sin lägenhet på andra våningen, men avled senare av koloxidförgiftning och brännskador. En annan person, som bodde i fastigheten, kunde rädda sig ut ur det brinnande huset genom ett fönster.

Misstänkt greps samma natt

Den misstänkte mannen greps samma natt och har suttit frihetsberövad sedan dess.

Åklagaren bedömer brottet som grovt eftersom branden anlagts i ett tättbebyggt samhälle och skulle kunna innebära fara för flera om den spridits. De materiella skadorna av branden anges till tre miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordbrand i Arvika

Mer i ämnet