Mörka moln över macken

Uppdaterad
Publicerad

Nu kraftsamlar Storfors för att rädda bensinmacken på orten.

Distriktsrådet har bjudit in till stormöte på tisdagkväll för att alla som värnar som servicen i bygden ska kunna diskutera vad som kan göras för att inte hotet om nedläggning ska bli verklighet.

Bensinmacken i Storfors har gått back i flera år, och nu finns risk att den läggs ner. Men efter att bygden engagerat sig har macken fått en sista chans att vända de röda sifforna.

– Många pratar politik, men jag känner att man måste engagera sig också istället för att bara prata om det, säger Sven-Erik Rehn nybliven regionordförande för OK i Storfors.

Och det är inte bara bensin det handlar om. Macken är även ombud för post och spel och är lite av en samlingsplats på orten.

– Den är konstigt om den läggs ner. Vi har ju alltid haft en mack och det är något man bara räknar med, säger Elinn Svartström som ofta tankar på ortens mack.

Sven-Erik Rehn anser att en bensinmack ingår i den basservice man kan förvänta sig på en ort. Men det kräver också att ortsborna använder sig av den service som finns.

– Ska vi ha någon som helst service kvar, måste vi vara lojala mot det som finns. Annars läggs det ner – med all rätt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.