Nöjda kollektivåkande värmlänningar

Uppdaterad
Publicerad

Värmlänningarna toppar listan över vilka som är mest nöjda med sin kollektivtrafik.

Den värmländska kollektivtrafiken hade de mest nöjda resenärerna i landet under förra året. Det visar branschens gemensamma  intervjuundersökning Kollektivtrafikbarometern.

88 procent av resenärerna uppger att de är nöjda med sin senaste resa.

Däremot är inte resenärerna lika nöjda med punktligheten. 87 procent av värmlänningarna uppger att de kom fram i tid vilket placerar länet på en 16:e plats i rikstabellen.

– Det är glädjande och stimulerande för oss att våra resenärer år efter år ger oss höga betyg både när det gäller kundnöjdhet och hur personalen uppträder, säger Värmlandstrafiks vd Lars Bull i ett pressmeddelande. Det visar att vi är på rätt väg med arbetet att hela tiden utveckla och förbättra länets kollektivtrafik.

– Jag är jätteglad och stolt över Karlstadsbornas förtroende. Jag vill samtidigt försäkra alla om att detta inte betyder att vi slår oss till ro utan vi ska fortsätta att varje dag jobba för bli bättre och fortsätta lyssna på Karlstadsborna, säger Mattias Bergh, chef för Karlstadsbuss. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.