På cykel mot barncancer

Uppdaterad
Publicerad

Idag startar 1400 nordiska cyklister sin resa till Frankrike. Syftet med hundramila-resan är att samla in pengar till barncancerfonderna i Norden.

I tretton år har cykelkampanjen pågått och samlat in mer än 115 miljoner kronor till kampen mot barncancer. 32 lag från Sverige, Norge, Danmark och Färöarna deltar.

Välgörenhetsprojektet växer för varje år både när det gäller antalet cyklister och insamlade pengar.

Drygt 120 mil i sadeln och en veckas trampande genom Danmark, Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike väntar nu åtta deltagande värmlänningar.

– Vi har förbett oss i ett år för det här, säger Dick Söderberg i den värmländska gruppen, som ingår i det svenska lag, som utgår från Jönköping. – Och nästa år ska vi ha ett eget lag.

– Vi har betalt allt själva – cykel, kläder, hotell på vägen. Allt vi får in går oavkortat till Barncancerfonden, säger Dick Söderberg.

Följ cykelresan genom lagets blogg: www.team-rynkeby.se klicka in på fliken ”lag” och Jönköping. Där finns bland annat värmlänningarnas rapport från cykelresan till Paris. Cyklisterna är framme i Frankriks huvudstad nästa fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.