En folkracebil kolliderade med en stillastående bil i centrala Deje. Foto: David Hårseth / Dagsmedia

Pojke allvarligt skadad – vårdas i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-årige pojke som på måndagskvällen blev påkörd i Deje flögs sent i går med ambulanshelikopter till Uppsala. Där vårdas han för skallskada och en fraktur.

Det var vid 20-tiden i går kväll som olyckan inträffade i centrala Deje. Gasvajern på en folkracebil hängde sig och bilen började skena. Föraren krockade med en stillastående bil och körde samtidigt på den unga pojken som stod intill.

Allvarligt skadad

Enligt en kommuniké från Centralsjukhuset nu på tisdagsmorgonen så har 16-åringen allvarliga men inte livshotande skador. Det handlar om en skallskada samt ytterligare en fraktur.

Efter att först ha vårdats på intensiven i Karlstad flögs pojken sent i går kväll i ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han nu vårdas på neurokirurgen.

Föraren brottsmisstänkt

Föraren, en 49-årig man, som var ute för att provköra folkracebilen är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

– Vi har inte förhört honom ännu. Han fick också uppsöka sjukhus i går eftersom han slog huvudet i ratten vid olyckan, säger Ronny Brattström, vakthavande befäl på Värmlandspolisen till SVT Nyheter Värmland.

Det är inte lagligt att köra en folkracebil på allmän väg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.