Bilarna redo för start i Stockholm tidigare i dag. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Gumball har lämnat Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En timma efter utsatt tid kunde bilarna lämna Stockholm och sätta kurs mot Olso – med planen att stanna till i värmländska Töcksfors.

Starten går från Stockholm klockan 12 och deltagarna kör mot en ”hemlig” checkpoint längs vägen, där det utlovas en privat lunch i vacker miljö till deltagarna.

– Vi vet om att det är på gång, och vi har poliser ute, men det är inget stort problem, säger Eva Högfeldt, vakthavande befäl på Värmlandspolisen.

Den hemliga checkpointen är Töcksfors shoppingcenter dit bilarna börjar anlända vid 16-tiden på söndagseftermiddagen. Efter en paus där fortsätter bilarna till Oslo, dit de beräknas anlända runt 18-tiden på kvällen.

Startfältet i Gumball 3 000 brukar vara kändistätt. Någon som deltar för första gången i år är actionstjärnan Dolph Lundgren, som inte har några planer på att slå något hastighetsrekord.

– Jag kör långsamt. Jag kommer nog komma sist, eller näst sist. Men i Värmlandsskogarna kanske man kan fläska på lite, säger han till TT.

Gumball 3000

Gumball 3000 är ett sedan 1999 återkommande lyxbilsrally som äger rum på olika platser runt om i världen. Årets upplaga är ett veckolångt rally med start i Stockholm, via Oslo och Köpenhamn, till Tyskland och från Holland flyg till USA och så småningom målgång i Las Vegas. Till skillnad från andra rallyn gäller det inte att komma först i mål, vinnaren är istället den somm färdats med mest stil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.