Politikerna kommenterar underskottet i landstinget

Uppdaterad
Publicerad

Förutom stora nedskärningar så anser oppositionen att man inte kommer ha råd att öppna de så kallade mellanvårdsplatserna i Kristinehamn och Säffle.

Delårsrapport två som sträcker sig till och med den sista augusti pekar på ett totalt underskott på drygt 130 miljoner för Landstinget i Värmland, enligt Landstingsrådet Ulric Andersson (S).

– Vi erbjöd oss redan i somras att sätta oss tillsammans med majoriteten för att diskutera det allvarliga läget men fick inget gensvar, säger han.

Inte råd med mellanvårdsplatser

Ulric Andersson (S) anser att landstinget inte kommer att ha råd att öppna de så kallade mellanvårdsplatserna i Kristinehamn och Säffle som landstingsstyrelsen beslutade om att öppna i maj förra året. Driftstarten var planerad till årsskiftet 2014/2015.

– Har man spenderbyxorna på och ont om pengar så växer underskottet, säger Ulric Andersson till SVT Nyheter.

Landstingsrådet Fredrik Larsson (M) som sitter med i den politiska ledningen för landstinget säger så här i en kommentar till kritiken från socialdemokraterna:

– Att inte öppna mellanvårdsplatserna är det enda de sagt de senaste åren, säger Fredrik Larsson (M).

I dag kommer politikerna i landstingsstyrelsens arbetsutskott att få information om vilka konsekvenser budgetunderskottet får för landstinget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.