Prisas av landstinget

Uppdaterad
Publicerad

Filmaren Sara Broos och fotografen JH Engström får landstingets Frödingstipendium 2015. ”Båda har starkt bidragit till att stärka Värmlands position som ett nytänkande och inspirerande kulturlän”, så lyder en del av motiveringen.

– Det var ju helt fantastiskt. Det hade jag aldrig kunnat föreställa mig, utbrast Sara Broos när hon överraskades av beskedet.

Lika glatt överraskad blev fotografen JH Engström.

– Det var ju jävligt kul!

Festival och kvinnokafé får folkrörelsestipendium

Landstingets Folkrörelsestipendium 2015 tilldelas Lasse Högberg och Karin Forsling, för sitt engagemang i Folk & Rockfestivalen i Segmon, samt verksamheten Kafé Iris och hantverk på Internationella Qvinnoföreningen Karlstad. Genom Folk & Rockfestivalen har Segmon tagit plats i världen och blivit ett begrepp i musikvärmland skriver man i motiveringen.

Kafé Iris och hantverk belönas för sitt arbete med att stärka gemenskapen mellan kvinnor och öka förståelsen mellan olika kulturer, generationer och yrkesgrupper. Kaféet är en samlingspunkt som bland annat stärker och uppmuntrar kvinnor som står utanför arbetsmarknaden och hjälper kvinnor ur isolering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.