Varför gör vi detta?

Uppdaterad
Publicerad

På måndag blir det nytt namn och nya sändningstider, Varför då, kan man undra? SVT Nyheters redaktionschef har svaren.

– Vi tror att de nya sändningstiderna kommer vara mycket mer attraktiva för våra tittare. Dels skapar vi ett block från halv sex och framåt med allt från Sverige Idag, Rapport, sport- och kulturnyheter och regionala nyheter. Sedan kommer vi också få en sändning i anslutning till Rapport 19.30 med vår sändning 19.55 vilket också är en bra och attraktiv tid med många tittare, säger redaktionschefen på SVT Nyheter Värmland, Tomas Skoglund.

Vi byter också namn, från Värmlandsnytt till SVT Nyheter Värmland, varför då?

– Vi har haft ett namn som i å för sig är väldigt inkört och som många känner till, men samtidigt så är det ett namn där inte SVT finns med. Vi har bestämt att SVT Nyheter ska vara med i alla program och då blir det SVT Nyheter Värmland för vår del. Det tror jag är bra för tydligheten.

Kommer tittarna märka av några andra förändringar?

– Nej, förutom namn och sändningstider kommer man känna igen sig. Som vanligt gör vi allt vi kan för att kunna bjuda på en riktigt bra och vass journalistik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.