Stort deltagande

Rekordmånga klassfotbollsspelare

Uppdaterad
Publicerad

3 300 barn deltar i årets upplaga av klassfotbollen i Karlstad. Framförallt ser arrangörerna ett större intresse hos flickor.

Under de närmaste veckorna ska 203 lag göra upp på fotbollsplanerna runt om i stan. 3 300 elever är anmälda till årets klassfotboll i Karlstad. 300 fler än i fjol. Framförallt är det fler tjejer som anmält sig i år. 1 300 i år jämfört med 800 förra året. Intresset är störst bland de mindre barnen, men verkar nu också hålla i sig längre upp i åren.

– Ja, vi ser ett större intresse bland tredje- och fjärdeklassarna i år jämfört med tidigare år, konstaterar Ulf Björklund, ansvarig för klassfotbollen i Karlstad.

Klassfotbollen spelas i blandade sjumannalag där det alltid måste vara minst två tjejer/killar på planen. Domaren blåser av var femte minut för spelarbyte så att alla får vara med.

– Det är roligt när man gör mål, tycker Freja Kling, en av deltagarna i Skattkärrskolans lag från förskoleklassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.