Sätterstrand Business Park har gått med förlust ända sedan det bildades 2009. Foto: Arkiv

Sätterstrand fortsätter att gå back

Uppdaterad
Publicerad

I morgon fattar Hammarö kommun beslut om att betala ut mer pengar för att täcka de löpande kostnaderna.

Datacentret Sätterstrand Business Park på Hammarö brottas fortfarande med röda siffror. Det visar den senaste delårsrapporten och i morgon väntas kommunstyrelsens arbetsutskott besluta betala ut resterande delen på fyra miljoner kronor av den kapitaltäckningsgaranti som kommunen tidigare beviljat företaget. Tidigare i år Sätterstrand fått omkring 3,5 miljoner kronor utbetalt för att täcka de löpande kostnaderna.

Det kommunala bolaget Sätterstrand Business Park AB förvaltar och hyr ut moderna IT-anläggningar till företag. När man startade upp verksamheten 2010 ville man storsatsa. Men ombyggnationer och utdraget arbetet med att få dit nätoperatörer har fått företag att tveka.

Bolaget har gått med förlust ända sedan det bildades 2009. Det som skulle bli en storsatsning på en företagspark med toppmoderna datahallar har istället blivit en förlustaffär i miljonklassen varje år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.