Foto: Bergslagens räddningstjänst

Schultzbergska villan i brand

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt på lördagsmorgonen ut i en före detta konstnärsvilla i Filipstad.

Larmen kom strax efter halv åtta på lördagsmorgonen och när räddningstjänsten kom till platsen var villan övertänd. Schultzbergska villan ligger norr om Filipstad upp mot Storhöjden.

– Det var inte så mycket att göra, det kommer brinna ner. Det är yttre släckningsarbete som gäller nu, säger Peter Karlsson, räddningsledare.

Inga personer fanns i huset och ingen har kommit till skada. Enligt räddningstjänsten finns det heller ingen risk att branden sprider sig.

Räddningsledare Peter Karlsson är dock övertygad om att branden är anlagd.

–Det finns inga naturliga orsaker till den här branden. Huset har stått öde under en längre tid och det har blivit ett tillhåll för vissa personer, säger han.

Senast för tre veckor sedan brann det i huset men då lyckades räddningstjänsten släcka elden

–Under mina 36 år som räddningsledare har jag nog varit här en tre, fyra gånger, men nu kommer det inte brinna här mer, säger Peter Karlsson.

Schultzbergska villan byggdes av konstnären Anshelm Schultzberg som dog 1945. Husets nuvarande ägare bor i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.