Fullt tryck på fylleceller

Uppdaterad
Publicerad

Natt till lördag var ett fylleslag i Värmland – som ser ut att fortsätta. Redan tidigt på lördagseftermiddagen hade flera personer omhändertagits för fylleri.

– Det ser oroväckande ut. Vi har redan omhändertagit fyra personer för fylleri, jag har i princip inga platser kvar, säger Stefan Sundberg vakthavande befäl på Värmlandspolisen till SVT Nyheter Värmland vid 16.30-tiden.

”Kvällen har knappt hunnit börja”

Under natten till lördagen tvingades polisen öppna upp extra platser i Kristinehamn för att ta hand om alla överförfriskade.

– Det ser ut som att vi kommer att få öppna upp i Kristinehamn igen. Det är mycket nu, kvällen har ju knappt börjat, säger Stefan Sundberg.

Vid 20.30 på lördagskvällen hade polisen släppt ut några av de omhändertagna, som nyktrat till.

– Men blir det som i går, så blir det överfullt ändå, säger Stefan Sundberg, och berättar att man förbereder sig på att kunna köra fyllerister till fylleceller i Karlskoga.

Festivalarrangör ser inget fylleslag

Samtidigt pågår en öl- och whiskyfestival i staden, men arrangörerna menar att det är lugnt och städat, och att det inte har något samband med det fylleri polisen fått hantera.

– Jag har inte sett en enda än som har varit överförfriskad. Folk är bara glada, säger Olle Fridebring, projektledare för Carlstad beer and whisky festival.

Stefan Sundberg på polisen ser heller inte att det skulle finnas någon annan anledning till att arresten varit fylld än att det är lönehelg.

– Det är alltid så inför lönehelg, att vi har mer att göra, säger han till SVT Nyheter Värmland.

Han tillstår dock att det har varit mer fyllerister att ta hand om än en vanlig lönehelg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.