Foto: SVT

Skolelever sjöng ihop 15 000 kronor

Publicerad

Sjätteklassaren Greta Mellerskog på Råtorpsskolan skrev till SVT:s Lilla Aktuellt – för att fler skulle få veta hur man kan hjälpa barn på flykt.

”På Lilla Aktuellt är det ju ofta nyheter om flyktingar som behöver fly och lämna sina hus! Detta är verkligen hemskt! Och det tror jag alla tycker. Det tyckte iallafall min musiklärare Ingrid och min rektor”, skrev Greta Mellerskog till TV-programmet Lilla Aktuellt.

– Vi ska ha en föreställning för att samla in pengar till flyktingar och nu kanske fler får en idé att samla in pengar, säger Greta.

Musiklärare fick idén

Det var Råtorpsskolans musiklärare Ingrid Linder, som kom med idén till en stödgala med skolans två körer och några elever som solister. Friska fläktar är lågstadiekören och mellanstadiet sjunger i Tornados.

– Det kändes som ett behov att göra något, men vad kan vi göra, säger Ingrid Linder. – Det är ju pengar som behövs, men barn har ju inga pengar. Men barn kan ge av sig själva, dom kan sjunga och så kan andra ge pengar. Det blir också ett sätt att hjälpas åt.

På onsdagen hade barnen sina två stödkonserter och de samlade in 15.000 kronor, som nu går vidare till UNICEF och Läkare utan gränser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.