Sökpådrag efter inbrottstjuvar i natt

Uppdaterad
Publicerad

En 36-årig man anhölls i morse misstänkt för stöld och inbrott efter ett sökpådrag i ett fritidshusområde i Nordmark mellan Filipstad och Hagfors.

Området vid Sundsjön i Nordmark har haft besök av inbrottstjuvar förut, och det var därför polisen patrullerade i området på måndagskvällen. Strax innan niotiden upptäckte patrullen två bilar med misstänkt stöldgods och ringde efter förstärkning.

– De misstänkte att de hade dragit till skogs, så vi skickade dit tre patruller och en hundpatrull för att söka efter dem, säger Stefan Sundberg, vakthavande befäl i Värmland.

Greps i skogen

Hundpatrullen spårade upp en 36-årig man som greps klockan 23.30 misstänkt för inbrott. Han anhölls och togs till polisstationen i Karlstad. Sökandet fortsatte ända fram till fyratiden på tisdagsmorgonen.

– Vi vet inte om det är en eller två till som gömmer sig i skogen, säger Stefan Sundberg.

Enligt vakthavande befäl hittades den misstänkte inbrottstjuven i ett område där det var myrmark och kärr.

– Varenda polis som kom in var sjöblöt, säger Stefan Sundberg.

Men inga fler misstänkta gärningsmän hittades under sökpådraget. Åklagare har fattat beslut om att bilarnas ägare ska hämtas in till förhör under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.