Foto: Ståle Botterli

Många ville se Gumball 3000

Uppdaterad
Publicerad

Nästan 1500 personer samlades under söndagen vid Töcksfors köpcenter för att se en skymt av bilarna i lyxrallyt Gumball 3000.

Trots blåst och regn kom ändå många motor- och bilintresserade till köpcentret i Töcksfors under söndagen.

– Tror det var upp till 1500 personer och många var här hela dagen, säger Ståle Botterli från Årjäng. 

Vid 17-tiden på söndagen började de första bilarna anlända. Inför helgen hade det pratats om att aktionskådespelaren Dolph Lundgren skulle dyka upp i en bil vid checkpoint i Töcksfors men han kom aldrig.

– Jag vet inte om han inte hann stanna men många var besvikna på att han inte kom, säger Ståle Botterli.

Flera kändisar

Stannade gjorde däremot den freestyle-skidåkaren Jon Olson och den norska programledaren för Paradise hotell Trianna Iglesias.

– Det var en bra show, förarna stannade och bjöd på sig, vinkade till publiken och gasade på. Det var bilar från Florida och egentligen är det tufft att förare från Amerika kör hela rallyt ända från Stockholm. Jag tror det flesta besökare här var nöjda. Fast de som inte visste var det handlade om blev kanske lite besvikna, säger Ståle Botterli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.