Området mellan Filipstad och Storfors har drabbats av strömavbrott två dagar i rad.

Nytt strömavbrott i Storfors och Filipstad

Uppdaterad
Publicerad

279 elabonnenter i området runt Filipstad och Storfors var utan ström vid tiotiden på tisdagsförmiddagen.

Platsen för avbrottet är väster om sjön Daglösen och söder om Filipstad. Enligt kommunikatören på Fortum distribution, Jonatan Björck, inträffade ett liknande avbrott som drabbade samma område under gårdagen. Då hittade man inget fel.

– Vi provade att slå på strömmen, och funkar det då så funkar det, helt enkelt, säger han.

Men idag inträffade alltså samma fel igen på förmiddagen, och nu försöker Fortums personal återigen hitta orsaken till strömavbrottet.

– Om vi inte hittar något fel kommer vi att dela upp det så att elen kommer från flera ställen. På så sätt kan vi gå ner lite djupare för att hitta felet, säger Jonatan Björck.

Tillfällig lösning

Några kunder har redan fått strömmen tillbaka tack vare omkopplingar, men det var fortfarande 157 abonnenter som är strömlösa klockan 11.30 på tisdagen.

Hur ser tidsplanen ut, när kommer strömmen att vara tillbaka för de drabbade?

– Det är svårt att säga, men vi tror att vi kommer att ge kunderna ström tillbaka snart. Vi kommer att lösa det tillfälligt.

Klockan 12.16 meddelade Fortum att felet är avhjälpt och att alla kunder har fått strömmen tillbaka. De har inte hittat orsaken till avbrottet ännu, men har lagt om driften och hoppas kunna hitta felet om ytterligare ett avbrott inträffar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.