Tåg fastnade på bro

Uppdaterad
Publicerad

Ett Stockholmståg på väg till Karlstad fastnade på bron över Pråmkanalen på tisdagskvällen. Passagerarna fick evakueras.

Tåget skulle ha anlänt till Karlstad 19.34 på tisdagskvällen, men nästan framme, cirka 500 meter från stationen i Karlstad, tog det stopp. Passagerarna blev fast på bron över Pråmkanalen med en drygt två timmar lång försening till följd.

– Vi försöker att ta hand om kunderna på bästa sätt. Tåget står på en bro så det är svårt att evakuera, sa Carina Axelsson på SJ:s pressjour till SVT Nyheter Värmland vid 21.30-tiden på kvällen.

Enligt Trafikverket var det ett 50-tal passagerare med tåget.

– Vi har ett omfattande signalfel på banan Kristinehamn-Kil-Charlottenberg. Det här problemet kommer att fortsätta en bra bit in på natten. Vi håller just nu på att evakuera tåg 643 med hjälp av SJ:s och Trafikverkets personal på plats, sa Jesper Andersson på Trafikverkets pressjour vid 22.30-tiden.

Är det en besvärlig evakuering då tåget står på en bro?

– Enligt SJ:s personal så är det inga problem, säger Jesper Andersson.

Bussar kommer att ersätta tåg från Karlstad för dem som ska vidare. Trafikverket hoppas lösa signalproblemet under natten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.