Två timmars väntetid väntar passagerarna. Foto: SVT

Tågkaos i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

SJ:s tåg som skulle avgått från Karlstad till Göteborg 16.12 på fredagseftermiddagen är inställt och passagerarna hänvisades till nästa avgång – två timmar senare.

Det var fullt i väntsalen och mycket resenärer längs perrongen på Karlstads centralstation på fredagseftermiddagen. Passagerarna hade via sms informerats om att den ordinarie SJ-avgången 16.12 var inställt och att de i stället hänvisades till nästa avång, 18.17.

– Vi skulle gå på konsert i Göteborg och nu håller vi på att missa den, säger två passagerare som SVT Nyheter Värmland pratat med.

– Det är inte roligt, vi åker ju för att se konserten och om SJ får bestämma missar vi den.

Enligt SJ:s presstjänst ska det ordinarie tåget fått en fordonsskada och behövts ställas in. Sedan ska man ha försökt att få fram ersättningsbussar men det ska inte ha gått utan man hänvisar i stället passagerarna till SJ:s nästa avgång mot Göteborg klockan 18.17.

– Det är tråkigt att vi inte fått fram ersättningsbussar men alla kommer komma med nästa avgång, säger Lisa Björnson på SJ:s presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.