Totalt blev det sex segrar för Pontus Tidemand under förra året

Tidemand utsedd till bästa rallyföraren

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand prisas som årets rallyförare på Bilsportgalan på CCC i Karlstad i dag.

Den unga rallytalangen får priset för sina stora framgångar under 2015, varav den största är vinsten i Asia-Pacific Rally Championship. Totalt blev det sex segrar för Pontus Tidemand under förra året.

Bilsportgalan arrangeras vartannat år av Svenska Bilsportförbundet och tidningen Bilsport. Det är första gången som galan hålls i Karlstad.

Varför Karlstad i år?

– Vi har tittat på Karlstad som ett alternativ för galan och valde CCC och Karlstad i år, säger Jörgen Ekwall, marknadsansvarig för Svenska Bilsportförbundet.

– Att vi valde Karlstad beror bland annat på att det finns ett stort motorsportintresse i Värmland och att Rally Sweden körs i Värmland, säger Jörgen Ekwall. Många av galans pristagare i år kommer också från Värmland. En del är kända i förväg, men det finns också några hemliga pristagare som kommer att bli offentliga vid middagen på kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.