Torsby sjukhus är inte populärt bland AT-läkarna – men i Arvika trivs de. Foto: SVT

Torsby i botten – Arvika klättrar

Uppdaterad
Publicerad

Torsby sjukhus hamnar i bottenskiktet medan Arvika klättrar rejält när AT-läkarna rankar sjukhusen som utbildningsplatser.

Förra året klättrade Torsby mest av alla på listan över de bästa sjukhusen att göra sin så kallade AT-tjänstgöring på. I år placerar sig sjukhuset åter i botten av listan, på 67:e plats av 70 sjukhus.

Det är  SYLF, Sveriges yngre läkares förening, som står bakom rankingen. Den bygger på enkätsvar från föreningens medlemmar. AT är en obligatorisk tjänstgöring och den nyutexaminerade läkarens introduktion i yrkeslivet.

Uppåt för Arvika sjukhus

Bland dem som klättrat mest på rankingen finns Arvika sjukhus, som ifjol befann sig i botten av listan, men nu klättrat till 31:a plats.

Enligt SYLF är det vanligt att mindre sjukhus åker jo-jo i listan, eftersom enstaka svar får större genomslag på ett sjukhus med färre AT-tjänster.

Bästa sjukhus i landet att göra sin AT-tjänst på är enligt SYLF Avesta lasarett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.