Traktorkortege i protest mot landsbygdsdöd

Uppdaterad
Publicerad

Idag samlades bland andra Värmlands lantbrukare på Stora torget i Karlstad för att demonstrera mot landsbygdsdöden.

Sofie Rockmyr är busschaufför från Högboda och samordnare för demonstrationen som hålls i Karlstad. Syftet med demonstrationen var att få en dialog med de styrande politikerna.

– Det här gör vi för att lyfta fram alla problem som landsbygden har. Det är allt från nedlagda affärer och skolor, till böndernas situation med dåligt betalt för sina produkter och konkurrens från utlandet.

Vilken fråga tycker du är den viktigaste för politikerna att ta tag i när det gäller landsbygden?

– Jag tycker att dieselskatten är väldigt viktig. Det är en jättestor kostnad för bönder och det drabbar alla som bor på landsbygden, som har bil och behöver röra på sig.

Förutom en demonstration på stora torget anordnades också en traktorkortege som kördes från Norra fältet i Karlstad, genom stan och sedan tillbaka till Norra fältet igen. Det anordnas liknande manifestationer på 20 orter runt om landet i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.