Trehundra i (S)-tåg

Uppdaterad
Publicerad

Traditionsenligt hölls förstamajdemonstrationer runt om i länet idag. I Karlstad gick runt 300 personer i Socialdemokraternas tåg.

Förstamajtåget startade på stora torget, fortsatte genom centrum och avslutades på Sandgrundsudden, där fler slöt upp. Förstamajtalare i Karlstad var Johan Lindholm, Svenska byggnadsarbetarnas ordförande, Monica Gundahl, Karlstad arbetarekommuns ordförande och Philip Botström från SSU.

Ledorden i år var kunskap, frihet och framtid.

Ett 80-tal i Filipstad

Enligt arrangörerna för Socialdemokraternas förstamajtåg i Filipstad var det ett 80-tal personer som anslöt till det tåget. Och siffrorna i årets tåg var relativt lika som de senaste åren.

– Jag har inga exakta siffror på deltagandet i länet men en rundringning visar att det är något fler deltagare i några tåg och några färre i andra tåg. På det hela taget är det ungefär som de senaste åren, säger Martin Andersson, förste ombudsman för Socialdemokraterna Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.