Tror på guld för FBK

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Färjestad som tar SM-guldet i shl den här säsongen. I alla fall om man ska tro SHL-spelarna själva. Det visar resultatet av en enkät som SVT gjort.

Med två veckor kvar till seriestart i SHL är det Färjestad som för första gången på 21 år missade slutspelet förra säsongen som är favorittippade till att ta sm-guldet, enligt svt sports enkät.

– Det är klart det är roligt att spelarna tror på oss, sen vet vi att det är ett enormt tufft jobb för oss på vägen fram. Det är en process hela vägen egentligen. VI vet att vi måste ta mark, framför allt i inledingen på säsongen för att skapa oss rätt förutsättningar för att vara med hela vägen, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

Solklar favorit

På frågan vilket lag som tar SM-guld blev Färjestad solklar favorit och fick en tredjedel av de 42 röster som medverkade i enkäten.  Det är nästan dubbelt så många som tvåan Skellefteå. SVT har frågat tre spelare i varje SHL-lag vilket lag de tror vinner SM-guldet.

– Kul att höra att det är fler än oss själva som tror på oss. Vi vet om att det bllir en lång vinter och det är många lag som rustar hårt inför en kommande tuff säsong. Jag tror det kommer vara fler lag i år som kommer vara med och slåss om det jämfört med tidigare år, säger Färjestads nya lagkapten Magnus Nygren.

Nyförvärv

Senaste gången Färjestad tog SM-guld var 2011 och nu är det bland annat lagets nyförvärv som nämns när spelarna får tippa vinnarlaget.

– Vi har fått hem Micke Johansson och Magnus Nygren och Ryno till oss som spelarna känner till och de vet att delevererat tidigare, så det är nog en bidragande orsak till enkäten, säger Tommy Samuelsson, tränare.

Den sextonde september är det seriestart i SHL.

Värmlänningarna har Färjestad som favorit

De som röstat i vår omröstning tror att Färjestad kommer att vinna SHL. Här ser du resultatet i vår omröstning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.