”Vi vill starta en kärleksrevolution”

Uppdaterad
Publicerad

Killarna i reggae/fusion bandet Exiles från Karlstad vill starta en kärleksrevolution. På lördag anordnar de en välgörenhetskonsert på UNO dedikerad alla som tvingats på flykt.

– Vi är här för att rädda världen, säger sångaren och låtskrivaren Mergim Halimi.

Exiles är fem karlstadskillar som träffades på Sundstagymnasiets musiklinje för några år sedan. De har redan hunnit skapa ett 30-tal egna låtar och blivit kända i Kosovo där deras musikvideo spelas flitigt på TV under flera år. På lördag ställer de sig på UNO:s scen i Karlstad för att lansera sin nya EP, men också för att samla in pengar och kläder till människor på flykt. Inträdet är frivilligt och pengarna skänker de till Röda Korset.

– Det ska bli som en slags kärleksrevolution, det är det som är planen, skrattar Mergim Halimi.

– Vi ska så ett frö på UNO på lördag, säger Eric Göhlin.

Kärlek

Även om det finns ett stort behov av pengar och kläder tycker Mergim Halimi att det viktigaste publiken kan skänka är medmänsklighet.

– Det som de behöver är ett varmt välkomnande, säger han.

Utöver helgens spelning ska bandet spela i Kosovo och sen hoppas de få sprida sin musik över hela världen med den nya EP:n med namet Love & War som summerar deras viktigaste budskap.

– Love and war är två olika vägar man kan gå i livet. Vi vill att folk ska välja love istället för war, säger Mergim Halimi.

Bandet Exils medlemmar

Mergim Halimi – sångare/låtskrivare

Eric Göhlin – bas

Joel Fröding – trummor

Mergim Islami – gitarr

Niklas Bergström – klaviatur

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.