124 jobb försvinner i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Företagets styrelse har beslutat att lägga ned avdelningen i Värmland.

– Det är en organisatorisk förändring där man flyttar verksamheten till Linköping. Det är ett strategiskt beslut för kommande år, man vill samla kompetens och göra en del besparingar, säger Kalle Karlgren som är avdelningschef i Karlstad på Norstat.

Studenter och ungdomar

Norstat arbetar med datainsamling för marknadsanalys, företaget gör opinionsmätningar och marknadsundersökningar. Vid avdelningen i Karlstad görs telefonintervjuer. Verksamheten i Värmland startade för 14 år sedan, i Kil, men sedan tolv år finns kontoret i Karlstad. På avdelningen finns 124 anställda varav 116 är timanställda.

– Gruppen här består av både studenter och ungdomar. Ungefär hälften har detta som huvudsysselsättning, säger Kalle Karlgren.

Fyra personer får möjligheten att flytta med till Linköping, enligt Karlgren.

Facket kritiskt

My Funcke har jobbat på Norstat i 2,5 år. Hon arbetar med telefonintervjuer och är timanställd. My är platsombud för facket Unionen och kritisk till företagets beslut:

– Från Unionen har vi ju satt oss emot det här. Vi tycker man kunde ha tittat på andra lösningar för att minska konstnadnerna, till exempel byta lokaler, för vi är många starka intervjuare här och vi har bra resultat, säger My Funcke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.