27-åring körde rattfull till polishuset

Uppdaterad
Publicerad

Mannen skulle hämta sin kompis som var intagen för fylleri. Han körde rattfull, utan körkort och i en avställd bil.

Det var i slutet av juni som den 27-årige mannen och hans vän skulle hämta en kamrat i polishuset som var intagen för fylleri. När de ringer på porttelefonen på polishuset uppger de att de tagit sig dit med buss. Via kameraövervakning ser dock personalen i polishuset hur männen rivstartar en bil och kör iväg ut på en grusplan.

Saknar körkort

Två poliser går ut till männen som satt sig i bilens baksäte. Poliserna fattar misstanke om att 27-åringen, som nekar till att han kört bilen, är onykter och han tas med för provtagning. Det visar sig också att han saknar körkort samt att bilen de kört varit avställd sedan sommaren 2013. I bilen påträffas också en morakniv.

Fängelse

Polisen skjutsar sedan mannen till busstationen och i bilen på väg dit berättar han att han inte kört till Karlstad men att han tagit över körningen när de ankommit till staden. Väl i rätten nekar 27-åringen till brott.

Mannen döms till en månads fängelse för bland annat grovt rattfylleri, olovlig körning och brott mot knivlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.