Pojkvännen erkänner att han dödade Jens Janzon

Uppdaterad
Publicerad

Mord eller grovt vållande till annans död? Det ska avgöras när rättegången hålls mot den 37-årige man som står åtalad för att ha dödat 27-årige Jens Janzon i Skoghall i somras.

37-åringen erkänner att han dödat sin pojkvän, men hävdar att det inte var planerat och att det därför inte handlar om mord. Åklagaren däremot anser att 37-åringens avsikt var att döda.

Enligt åklagaren blev 27-årige Jens Janzon strypt i sin lägenhet i Skoghall. Den åtalade 37-åringen berättar darrande med nerböjt huvud att han tappade fattningen vid ett gräl-. När sedan Jens Janzon föll omkull, satte han sig på honom och tog strypgrepp.

27-åring från Skoghall mördad

Gömde kroppen

37-åringen gömde därefter pojkvännens döda kropp i källarförrådet och flydde sedan från Skoghall. Via meddelanden på Facebook och SMS till anhöriga och vänner skrev han att de båda var på semester på Cypern och hade det bra tillsammans. Vid rättegången i dag förklarar den åtalade 37-åringen att det var ett sätt att förtränga det som hänt.

”Var en olycka”

27-åringens kropp hittades i källarförrådet den 8 augusti och dagen efter greps 37-åringen i skogen utanför Heby efter att han själv ringt till polisen och berättat var han befann sig. 37-åringen erkänner att han orsakat sin pojkväns död, men han hävdar att det hela var en olyckshändelse och att han bara ville få tyst på 27-åringen när de bråkade.

Grälet handlade om pengar. 37-åringen har hela tiden ljugit om att han hade gott om pengar, och hade lovat sin pojkvän att betala för hus, bil och semester. Men när det skulle betalas staplades lögnerna på varandra, för det fanns inga pengar. 

När Jens Janzon upptäckte detta blev han arg och grälet var ett faktum.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

27-åring från Skoghall mördad

Mer i ämnet