64 och atlet

Uppdaterad
Publicerad

Han bytte chips och dip mot chins och dips. 64 år gammal är han nu bland de bästa i Sverige och på söndag ställer Eric Antonsson från Arvika upp i fitness-SM i Göteborg

När han var 55 år plågades han av ryggont, diskbråck, fetma och högt blodtryck och kolesterol.  Men så bestämde han sig och via sjukgymnastiken hittade han till gymet. Nu är han 64 år och i sitt livs form.

På söndag tävlar han på fitness-SM i Göteborg i chins och i den andra grenen dips. Chins innebär att man hänger i raka armar från en stång i taket och sen gäller det att dra sig upp så många gånger som möjligt. Som uppvärmning inför SM vann Eric klubbmästerskapen på gymmet förra helgen på 24 repetitioner.

– Förra årets svenska mästare han vann på 29 reps det innebär att jag bara ligger fem reps efter. Och då är jag en gammal gubbe, säger Eric.

Den andra grenen är dips. Då gäller det att från handstående mellan två handtag, sänka ner kroppen så att armarna kommer i minst 90 graders vinkel. Och sen upp igen. Flest repetitioner vinner. De bästa i Sverige ligger på cirka 70 repetitioner. Eric klämmer 24.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.