Arenakraven i SHL lättar

Uppdaterad
Publicerad

De lag från Hockeyallsvenskan, däribland BIK Karlskoga, som har chans att kvala in till SHL får spela i högsta serien i höst även om de då inte kan uppfylla arenakraven som tidigare ställts. Ishockeyförbundet lättar nu på reglerna.

– Utgångspunkten är att man ska klara arenakraven redan när serien börjar i höst. Men om man inte hinner med att bygga om sin arena så vill vi se en åtgärdsplan som visar hur man kan klara kraven till kommande säsong, säger ordföranden i Svenska Ishockeyförbundet Christer Englund till Värmlandsnytt.

Idag är det bara Malmö i Hockeyallsvenskan som har en arena som uppfyller SHL-kraven där det krävs att minst 5 000 åskådare ska få plats och att 3 500 platser ska vara sittplatser nästa säsong.

En klarar kraven

Varken Karlskoga, Västerås, Rögle, Björklöven, Mora eller Vita Hästen har arenor som rymmer 3 500 stolar för sittande och oron över de nya arenakraven har orpat klubbarna.

– Det finns inget svart eller vitt i den här frågan. Vi vill inte kalla det för dispenser, men finns det bara en handlingsplan så kommer även lag vars arena inte uppfyller kraven, att få ta steget upp. En del saker hinner man helt enkelt inte med till säsongen 2015/2016 börjar, säger Christer Englund till Sveriges Radio.

För att få spela i SHL måste även klubbarna har fyra miljoner kronor i eget kapital.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.