Asylboende i Lesjöfors töms

Uppdaterad
Publicerad

Migrationsverket har hävt avtalet med det bolag som drivit asylboendet i gamla Hotell Rämmen i Lesjöfors.

Asylboendet i gamla Hotell Rämmen i Lesjöfors töms nu på asylsökande efter att Migrationsverket hävt avtalet med det bolag som drivit boendet. Orsaken är att bolaget inte levt upp till Migrationsverkets krav.

– Vi har hävt avtalet på grund av brister. Vi ställer en mängd krav i avtalet som de inte lever upp till, säger Sophia Öhvall Lindberg som är presskommunikatör på Migrationsverket.

Det har bland annat handlat om att boendet varit för dåligt uppvärmt och att bemanningen varit för låg. I det skriftliga hävandet av avtalet skriver Migrationsverket att det vid inspektion framkommit brister avseende ventilation, fukt och hygien. Migrationsverket har tidigare krävt att åtgärder ska vidtas men eftersom bolaget inte efterlevde begäran hävdes alltså avtalet.

– Jag har inte gått i svaromål utan accepterat Migrationsverkets beslut. Till viss del kan jag förstå det eftersom det har haltat och strulat betänkligt. Jag tar min del av ansvaret för det, säger Michael Hedén som är vd i Örnen Öland AB som drivit asylboendet.

Totalt hade boendet 94 platser. De sista boende utryms i dag. Samtliga asylsökande har fått plats i andra asylboenden i Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.