AT-läkarna underkänner Arvika sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Sjukhuset i Arvika får bottenbetyg av de läkare som gjort sin AT-tjänst där. Det visar en sammanställning som SYLF, Sveriges yngre läkareförening gjort.

Särskilt stora brister upplevs av vad gäller kvaliteten på handledningen och den formella medicinska utbildningen.

AT-läkarna som svarat på enkäten är inte ensamma om denna upplevelse, då Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) så sent som i juni 2014 kritiserat kirurgkliniken i Arvika för just brister i handledningen av icke-legitimerade läkare.

Brist på specialiter och överläkare

AT-chef Mats Modin förklarar problemen på kirurgen i Arvika med underbemanning. Brist på specialister och överläkare har gjort handledningen lidande. Inom landstingen arbetar man nu med att utreda hur handledningssituationen kan lösas, alternativt om det fortsatt är möjligt att ha en kirurgplacering i Arvika.

Även de AT-läkare som gjort sin AT-tjänst på allmänmedicin ger sjukhuset i Arvika lägst betyg i landet.

Centralsjukhuset i Karlstad klättrar från 59:e plats till plats 39. Torsby sjukhus är enligt AT-läkarna bäst i Värmland med en sjunde plats i rankningen av totalt 70 sjukhus.

Bäst betyg i hela Sverige får sjukhuset i Kiruna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.