34-åring åtalas för mord

Uppdaterad
Publicerad

En 34-årig man åtalas nu för att ha knivskurit en annan man till döds på Rud i Karlstad i somras.

Enligt förundersökningen ska 31-åringen förblött efter att han blivit knivskuren.  34-åringen som har erkänt att han dödat mannen, genomgår just nu en stor rättspsykiatrisk undersökning.  Något motiv till gärningen har inte kommit fram under förundersökningen.

Det var privatpersoner som hittade den 31-årige mannens kropp i en skogsdunge på Rud i Karlstad en söndagseftermiddag i augusti i år. Fyndplatsen var alldeles i närheten av den björnstaty som finns i den lilla skogsdungen. Redan samma kväll greps 34-åringen och några dagar senare häktades han mot sitt nekande.

Misstänkt mord på Rud

Utredningen har löpt på relativt snabbt. Enligt vice chefsåklagare Cecilia Aronsson har analysen på SKL gått fortare än vanligt. I åtalet finns också teknisk bevisning mot den misstänkte. Men under hela förundersökningen har det varit tyst kring utredningen.

34-åringens advokat har inte gått att nå för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Rud

Mer i ämnet