Foto: Bengt Andersson.

Åtalas för knivattacker

Uppdaterad
Publicerad

Först misshandlade den 45-årige mannen en kvinna. Därefter ska han ha knivhuggit två män.

Det var den 8 mars i år som mannen på en adress i centrala Arvika tog struptag på en kvinna, hotade henne med kniv och dunkade hennes huvud mot taket på en bil. Därefter tvingade han kvinnan att köra honom till en adress, annars skulle han hugga henne med kniven. Om kvinnan inte gjorde som han sa skulle han också komma tillbaka till henne med ett gäng andra personer och slå sönder hennes lägenhet.

Kvinnan gjorde som mannen ville och körde honom till adressen. Väl där ska mannen ha gjort sig skyldig till grov misshandel av två andra män. Misshandeln ska ha bestått i att 45-åringen huggit de båda männen upprepade gånger med kniv. Åklagaren menar att brottet bedöms som grovt eftersom risken för att någon av de båda misshandelsoffren ska ha blivit allvarligt skadade var stor. Dessutom ska 45-åringen ha visat särskild hänsynslöshet och råhet, enligt åklagaren.

Mannen åtalas nu för grova olaga hot, olaga tvång och misshandel av kvinnan och grov misshandel av de båda männen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.