Avies vd: ”Problemen är åtgärdade”

Uppdaterad
Publicerad

Avies vd Allan Soll hävdar att bolaget redan åtgärdat problemen som Haverikommissionen nu varnar för.

Haverikommissionen utreder händelsen i Torsby tidigare i år, när ett av Avies plan halkade av landningsbanan. Utredningen är inte klar än, men trots det går Haverikommissionen ut med en varning. Men från flygbolagets sida menar man att det inte finns någon anledning till oro.

– Avies har flugit i över 20 år och under den tiden har vi inte haft några olyckor eller incidenter som har påverkat passagerarna. Statens Haverikommission har tittat på det här och det är normalt att de påpekar saker, säger Allan Soll, vd på Avies.

SVT granskar Avies

Men de har ju varnat för ert tekniska landningssystem?

– Det är ingen varning, det är en säkerhetsråd och det har rättats till så det är ingen risk för någon. Incidenten hände i januari och inget flygbolag sitter och väntar till oktober med att rätta till felen. När sådana här saker händer har vi en säkerhetssystem och som vilket flygbolag som helst.

Vad är din kommentar till att Haverikommissionen menar att det är extra farligt vintertid?

– Varje flygbolag har ett system som kallas vinteroperation. Vi startade våran vinteroperation förra veckan och då har alla piloter fått träning och alla flygplan har fått lämplig utrustning, så det är något vi tagit ansvar för.

Kan passagerarna känna sig trygga att flyga mer er?

– Ja, absolut. Det är säkert att flyga med oss.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Avies

Mer i ämnet