Bilden är huvudsaken

Uppdaterad
Publicerad

Mobilkameran gav Nina Ramsby lusten att fotografera tillbaka..

Musikern Nina Ramsby är det många som känner till. Men fotografen Nina Ramsby är inte lika känd. I helgen ställer hon för första gången ut sina bilder. Och det gör hon på Galleri Thimar Westling i Karlstad.

I utställningen ”Jag tar kort” visar musikern och fotografen Nina Ramsby för första gången upp sina fotografier som är tagna med mobilkamera. Nina Ramsby är utbildad fotograf men har de senaste åren helt ägnat sig åt musiken. Men genom mobilen och bilddelningsappen instagram hittade hon tillbaka till lusten att ta kort.

– Det är inte jätteblodigt allvar där, så jag känner mig ganska befriad. Det ger mig jättestora möjligheter att bara göra bilder, sägr Nina Ramsby, fotograf.

Aktuell i Karlstad

Nu ställer hon alltså ut sina fotografier på Thimar/Westling galleri i Karlstad.

– Det är en jättehäftig utställning. Nina Ramsby är ju en multikonstnär. Det verkar inte finnas något uttryck som hon inte vågar sig på, säger Stefan Westling, gallerist.

 Nina Ramsbys foton är ögonblicksbilder av situationer, detaljer eller människor i hennes vardag.

– Det är olika stämningar som berör mig på olika sätt, säger Nina Ramsby, fotograf.

Mångsysslaren Nina Ramsby inte bara musiker och fotograf. Samtidigt som hon jobbar på en ny skiva kan hon snart också kalla sig poet. På värmländska förlaget Heidruns kommer hon ge ut en diktsamling. Men oavsett uttrycksform finns kärnan, Nina Ramsby själv som den röda tråden genom hennes olika verk.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.