Blötsnö och blåst stoppar inte skidentusiasterna

Uppdaterad
Publicerad

Perfekt väder med sol och blå himmel. Nja, riktigt så började inte sportlovsveckan i Värmland. I skidbacken i Grums fanns det  gott om plats för den som vågade sig ut.

Blötsnö och blåst är inget som stoppar skidentusiasterna Ella Forkén och Clara Axelsson  De är fast beslutna att hela sportlovet ska spenderas just här- i skidbacken i Grums.

– Det spelar ingen roll vad det är för väder, vi är alltid här, säger Ella Forkén.

De tränar och tävlar själva i alpint och dessutom hjälper de till att träna de mindre barnen. Skidbacken i Grums ägs och drivs helt av slalomklubben och det betyder många timmar av ideelt arbete för klubbens medlemmar.  Men det är ett roligt arbete tycker Anna Forkén som den här dagen finns i cafeterian.

– Vintersäsongen är man här nästan varje dag. Vi vill ju ha en skidbacke här i Grums och därför är vi beredda att lägga ner det arbete som krävs, säger hon.

Av klubbens cirka 300 medlemmar är det många som hjälper till och det behövs för att driva anläggningen.

– Det är bra backar och en bra förening, där alla är snälla mot varandra, säger Clara Axelsson, innan hon sticker ut i backarna igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.