Boreåkare siktar mot toppen

Uppdaterad
Publicerad

På söndag ska världens längsta och i mångas ögon allra finaste längskidlopp avgöras. Torsbykillarna i SK Bores elitlag tänker vara med och kriga om placeringar i toppen.

Det är träningsläger på Långberget och fullt fokus på Vasaloppet när vi träffar SK Bores elitlag. Oskar Persson och tvillingarna Bob och Jack Impola siktar på att vara med bland de 20 bästa, medan Johannes Ringsby och Rasmus Blom satsar på topp 70.

Bäst av Torsbyåkarna förra året var 23-åriga Oskar Persson som tog en hedrande 17:e plats. Han gör sitt fjärde Vasalopp i år och hoppas förstås nå ännu högre.

– Det känns bra, långloppen har gått bra i år tycker jag och formen har varit bra på slutet så det är nog fullt möjligt, säger Oskar Persson.

Torsbybröder

Den torsbyåkare som kanske har störst chans i årets Vasalopp är Bill Impola. Hans yngre tvillingbröder har också haft en bra säsong.

– SM och Vasaloppet är de två huvudmål man har, det är klart man vill göra sina bästa resultat på dom två loppen, säger Jack Impola.

– Det är ju årets roligaste tävling så det gäller att försöka ha så skoj man kan under tiden också, fyller tvillingbrorsan Bob Impola i.

Hur är konkurrensen inom laget?

– Det är väl lite prestige att vara först, så är det. Det är fler som åkt bra i långloppen... men det är saltig kul att vara bäst i klubben, säger Oskar Persson.

Konkurrenter och stöd

Tvillingarna Impola är både konkurrenter och stöd för varandra i skidspåret. Men trots att de är tvillingar är de inte särskilt lika.

– Jack är lite dryg ibland, retas Bob, han tycker om att räkna och analysera mycket.

– Bob är impulsiv och gör lite mer vad han känner för utan att tänka efter, kontrar Jack.

Vem av tvillingarna som passerar mållinjen först råder det delade meningar om.

– Det blir nog jag, säger Bob Impola.

– Nej, jag tror det blir jämt men vi får väl se då, säger Jack Impola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.