Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Brandvägg blir konst

Uppdaterad
Publicerad

När konstnären Marja Hallstensson, mer känd som Marja i Myrom, körde genom Sunne för ett tag sedan blev hon tokförtjust i den slitna brandväggen på teaterbiografens baksida. Några telefonsamtal senare fick hon tillstånd att måla sitt livs största väggmålning på temat Nils Holgersson.

– Det här är absolut det största jag har gjort i hela mitt liv. Och det här är en dröm jag alltid haft. Jag har den begåvningen att kunna göra saker på plats och det här är det bästa som hänt mig, säger Marja Hallstensson.

Idag fick Marja i Myrom sätta penseln på teaterbiografens beiga brandvägg och Nils Holgersson och de tretton gässen börjar ta form. Marja som just nu ställer ut Nils Holgersson-målningar på Mårbacka har rutin både på motivet och att måla på stora ytor. Vid det här laget har hon hunnit med 35 väggmålningar runt om i landet.

Klar till midsommar

Målningen ska bli klart före midsommar och Marja hoppas få se mer av den här sortens konst i Värmland.

– Jag nappade direkt på idén när Marja ringde. Det här har varit en tråkig fasad nu kommer det bli jättefint lagom till sommaren säger fastighetsägaren Anders Magnusson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.