Bronshjältarna hemma

Uppdaterad
Publicerad

Vi träffade curlinglaget efter att de landat i Karlstad i morse.

– Det känns jättebra att vara hemma nu. Vi har varit borta på en ganska lång tour med mycket press och mycket som händer hela tiden varenda dag där borta, så det är otroligt skönt att komma hem med den här medaljen, säger Niklas Edin.

Hur skulle du summera er insats?

– Jättebra, det är absolut den bästa turnering vi har spelat som lag, säger han.

Efter nästan en månad nere i Sotji var lag Edin tillbaka i Karlstad vid halv tiotiden i morse. Laget lyckades ju ta sig till semifinal men föll på målsnöret efter en dramatisk match mot Storbritannien. Men laget reste sig igen och vann bronsmatchen på Kina. I går kväll fick de ta emot folkets hyllningar i Kungsträdgården i Stockholm.

– Det var riktigt mäktigt, jag har ju hört att det kunde vara väldigt stort och vi har ju sett några andra hyllningar för andra idrottare. Men när man väl stod där uppe fick man verkligen insupa atmosfären, säger Niklas Edin.

Uppgifter om splittring

Den senaste har det funnits uppgifter i media om att laget kan komma att splittras efter säsongen. Men det är inget som Niklas Edin varken vill bekräfta eller dementera.

– Det har vi inte ens pratat om själva inom laget. Vi har hela tiden sagt att det är en väldigt stor satsning som krävs och mycket tid som gåt åt, det är en tio timmar per dag i snitt och 160 resdagar om året så det är ett otroligt engagemang som krävs då av alla som vill vara med i satsningen. Så det är något vi får prata om efter säsongen, säger Edin.

Blir det mer firande nu när ni kommit hem?

– Ja, det hoppas jag att det blir. Vi kanske behöver några dagar ledig och ladda om, säger Edin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.