Damer i dueller på Karlstad GK

Publicerad

I dag startade Match-SM i golf för damer på Karlstad Golfklubb. Bland alla spelare startade två värmlänningar.

Matchspel är en slags utslagstävling där två spelare möts i en duell där flest vunna hål vinner. I dag startade SM-tävlingarna för damer på Karlstad Golfklubb där 35 spelare under tre dagar ska göra upp om titeln svensk mästare.

Karlstadspelarna Filippa Möörk och Sara Ardström är båda på väg uppåt. Ardström gör en omstart efter skadeproblem och satsar på att återvända till Europatouren. Sjuttonåriga Möörk ska börja spela på svenska proffstouren nästa år.

– Den ena tjejen kommer lite mer underifrån och upp och den andra tjejen gör mer en omstart. Båda tjejerna är otroligt tävlings- och träningsvilliga så jag ser en ljus framtid för dem båda, säger tränaren, Fredrik Eliasson

Sara Ardström vann sin match i dag och får nu spela vidare imorgon. För Filippa Möörk tog SM slut i dag efter en knapp förlust. Men hon kan ändå se tillbaka på en bra säsong.

– Jag har spelat väldigt bra den här säsongen. Förutom den här så har jag topp tio-placeringar i alla svenska tävlingar. Jag hade lite kämpigt förra året så det känns skönt att få ut spelet på banan igen, säger Filippa Möörk.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.